Kdo smo?

PREDSEDSTVO

Ana Skledar, predsednica društva.

Po zaključku prve stopnje na Fakulteti za naravoslovje in matematiko, svoje izobraževanje nadaljuje na magistrskem programu Ekologije in biodiverzitete v Ljubljani. V Društvu študentov naravoslovja sodeluje že nekaj let, kjer pomaga pri organizaciji različnih aktivnosti. Njen največji prispevek našemu društvu je vsekakor izvedba projekta HEKAPIT v letu 2020, v katerem smo raziskovali herpetofavno v okolici Maribora. V svojem prostem času je aktivna planinska vodnica, prav tako pa aktivno sodeluje tudi v Mladinski komisiji PZS in številnih drugih naravovarstvenih organizacijah.

Daša Donša, tajnica društva.

Daša je absolventka magistrska študentka programa Biologija in ekologija z naravovarstvom (FNM, UM). V našem društvu je že od začetka svoje študijske poti, kjer pomaga pri izvedbi predavanj, akcij,
projektov in sami organizaciji društva. V šolskem letu 2018/2019 je bila tudi predsednica društva. Zadnja leta se ukvarja z geografskimi informacijskimi sistemi, s pomočjo katerih izvaja zanimive prostorske analize. Je naravovarstvena prostovoljka tako v Sloveniji, kot tudi v tujini, kar ji daje bogate izkušnje, ki jih komponira v naše delovanje.

Tina Rojko, blagajničarka društva.

Tinina ljubezen do narave in rastlin se je začela že v mladostnih letih, njena prava biološka pot pa se je začela s študijem biologije na Fakulteti za naravoslovje in matematiko na Univerzi v Mariboru. Svojo študijsko pot je nadaljevala na podiplomskem študiju na Biotehniški fakulteti v Ljubljani, kjer trenutno obiskuje 2. letnik. V društvu DŠN je aktivna že pet let, članica predsedstva in blagajničarka društva pa že tretje leto. Pridno pomaga tudi pri urejanju objav na socialnih omrežij, urejanju spletne strani in soorganizaciji različnih društvenih dogodkov. V prostem času rada tereni po Sloveniji, obiskuje visokogorja in pleše pole dance.