V nedeljo, 22. 4. 2018, vas vabimo na biološko obarvan sprehod po območju Račkih ribnikov. Na njem bomo spoznavali rastline, kačje pastirje in ptice. Z nami bodo izr. prof. dr. Sonja Škornik, predavateljica botaničnih predmetov na Fakulteti za naravoslovje in matematiko v Mariboru, Nina Erbida, mag. bio., predsednica Slovenskega odonatološkega društva in Aleš Tomažič, dipl. ekol. naravov., dolgoletni član DOPPSa.

Zbrali se bomo ob 9. uri na parkirišču pred gradom Rače in se skupaj odpravili do ornitološke opazovalnice, kjer bo sledilo uvodno predavanje o habitatnih tipih in markantnejših vrstah tega območja. Sledil bo sprehod na katerem bo vsak od strokovnjakov predstavil organizme, ki nam bodo prekrižali pot.

Prijave zbiramo na našem društvenem elektronskem naslovu (drustvo.dsn@gmail.com) do sobote, 21. 4. 2018. Udeležence prosimo, da na teren pridejo s primerno obutvijo.

Obeta se nam čudovit, novega znanja poln, dan. Vljudno vabljeni!

Namig mlajšim študentom: teren je odlična priložnost, da izpilite svoje znanje določanja rastlinskih vrst, tudi za prihajajoče kolokvije.

Slika je pridobljena s strani: http://www.zrsvn.si/sl (foto: M. Jež).