Društvo študentov naravoslovja vas vabi na večerni teren spoznavanja z metodo mreženja zanimive in edine aktivno leteče skupine sesalcev – netopirjev.

Mreženje bo potekalo v petek, 19. 4. 2019, v Mariboru. Ob 17:00 se bomo zbrali pred Fakulteto za naravoslovje in matematiko, od koder se bomo z avtomobili odpravili na bližnjo izbrano lokacijo.

Strokovni vodja terenskega večera bo Jan Gojznikar, dipl. biol., dolgoletni član Slovenskega društva za proučevanje in varstvo netopirjev, ki ima številne izkušnje s popisovanjem in proučevanjem teh nočnih sesalcev. Izvedeli bomo več o njihovem načinu življenja pa tudi o eholokaciji, katero uporabljajo za lov in orientacijo. Ta metoda se uporablja za monitoring prisotnosti oziroma razširjenosti posameznih vrst ali pa za ugotavljanje strukture favne netopirjev, ki uporabljajo določen habitat.

Na teren pridite s primerno terensko obleko in obutvijo. Udeležba terena na lastno odgovornost.

Za prijavo na dogodek in morebitne dodatne informacije pišite na e-naslov: nik.sabeder@gmail.com. Ob prijavi dopišite, če imate možnost lastnega prevoza za lažjo organizacijo. Prijavite se lahko do četrtka, 18. 4. 2019, zvečer.

Vabljeni!