V mesecu maju smo v našem društvu pričeli z novim projektom »Mini atlas kačjih pastirjev Maribora«. V projektu bomo popisovali kačje pastirje ob vodah občine Maribor in ker se vedno najdejo neznani kotički, bomo veseli vsake vaše pomoči glede podatkov o stoječih ali počasi tekočih vodah v občini Maribor.

Prav tako bomo veseli vaših fotografij kačjih pastirjev, ki vam bodo prekrižali pot med vsakdanjimi opravili. Fotografije kačjih pastirjev, opremljene z datumom in krajem najdbe, bomo sprejemali na našem elektronskem naslovu drustvo.dsn@gmail.com.

Projekt je odprt za javnost, zato vas vabimo k sodelovanju. Pišite nam in se nam priključite pri samem terenskem delu. Popisov se lahko udeleži vsak, ki ga delo na terenu zanima, predznaje ni potrebno.

Ker so tereni zelo odvisni od vremena, vas vabimo, da spremljate našo Facebook stran (https://www.facebook.com/drustvo.dsn/), kjer vas bomo redno obveščali o terenskem dogajanju.

Vabljeni k sodelovanju!

Avtor fotografija: Nik Šabeder