V letošnjem letu je gobarjenje zelo popularno in skoraj vsi smo se v teh dneh odpravili v gozd in se preizkusili v tej dejavnosti. Gobe seveda niso samo začimba oziroma priloga okusnim jedem, ampak v ekosistemu opravljajo tudi številne pomembne ekološke naloge.

Da se boste naslednjič v gozdu bolje znašli, vas vabimo, da se udeležite našega predavanja Užitne gobe Štajerske in njihov ekološki pomen. Na njem bomo spoznavali užitne gobe, ki rastejo pri nas. Ker pa je naše društvo naravovarstveno usmerjeno, bomo nekaj pozornosti posvetili tudi ekološkemu pomenu teh nenavadnih organizmov.

Predavanje bo v četrtek, 12.10.2017, na Fakulteti za naravoslovje in matematiko v predavalnici 0.80 s pričetkom ob 18:00.
Predaval nam bo mag. biol. in ekol. z naravovar. Luka Šparl, ki je aktivni član Gobarskega društva Ptuj, determinator samostojni svetovalec in član mikološke komisije pri Mikološki zvezi Slovenije, hkrati je tudi eden od ustanoviteljev našega društva.

Vljudno vabljeni!

Avtor fotografije: Luka Šparl