Hitridiomikoza je glivična bolezen dvoživk, ki jo povzročata glivi Batrachochytrium dendrobatidis (Bd) in Batrachochytrium salamandrivorans (Bsal). Ti sta odgovorni za največje znano masovno izumiranje vrst zaradi bolezni, znaki pa se kažejo predvsem kot razjede na koži. Zaradi svojega hitrega širjenja in visoke virulentnosti predstavlja veliko grožnjo dvoživkam tako v Evropi kot tudi drugod po svetu.

Da se tudi širša javnost bolje spozna s problematiko hitridnih gliv, vas Društvo študentov naravoslovja vabi na predavanje z naslovom Hitridiomikoza: razlogi, posledice in preprečevanje.

Predavala bo Mojca Vek, dolgoletna članica in podpredsednica Herpetološkega društva – Societasherpetologicaslovenica, mentorica skupinam za dvoživke in plazilce na številnih študentskih taborih po vsej Sloveniji in odlična poznavalka herpetofavne Slovenije.

Predavanje bo v  torek, 12. 3. 2019, ob 17:00, v predavalnici 0.4 Fakultete za naravoslovje in matematiko v Mariboru.

Vljudno vabljeni!

Foto: NaturePhot